nieuws

Elf buitenlandse ploegen in Ronde van Overijssel

Bij de Ronde van Overijssel op zaterdag 4 mei staan elf buitenlandse ploegen aan het vertrek. In totaal zijn er 25 ploegen vertegenwoordigd bij de 61ste editie van de wielerklassieker met start en finish in Rijssen.
In de jubileumeditie in 2012 was er nog een proloog opgenomen in het programma. De wedstrijd bestaat nu gewoon weer uit één koers over 202,5 kilometer. De finishlijn is wel verplaatst. De renners komen nu weer in de Wijnand Zeeuwstraat over de meet. De Ronde van Overijssel wordt dit jaar live uitgezonden op TV Oost.

Mogelijk ook vrouwenkoers

De organisatie keek vandaag op de persbijeenkomst ook al naar de komende edities. Er zijn plannen om ‘Overijssels Mooiste’ te upgraden. Zo gingen er stemmen op om een vrouwenkoers op de kalender te zetten. Ook wordt er nagedacht om de wielerkoers te spreiden over drie dagen. Verder gaat de organisatie ook 365 dagen per jaar Rond in Overijssel. Voorzitter Jan Bakker sprak over onder meer toertochten. Verder heeft de organisatie de plannen voor dit project nog niet ingevuld.  Nieuw dit jaar is ook dat de koers een ronde-dorp heeft.  De eer valt  nu ten deel aan Tubbergen.

Wippert en Stamsnijder favoriet

Hoewel er veel internationale renners op de deelnemerslijst staan, worden de Overijsselse deelnemers goede kansen toegedicht op de overwinning. Eén van de favorieten is Wouter Wippert uit Wierden, die zondag nog tweede werd in de Profronde van Noord Holland. Ook Bas Stamsnijder wordt gerekend tot de kanshebbers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.