nieuws

Slopers Badhuis in Hengelo bekend

Badhuis in Hengelo
Badhuis in Hengelo
De ondernemers Martin Evers en Harrie Evers hebben het monumentale badhuis en de Dr. Ariënsschool in Hengelo gekocht. Ze wilden tot dusver anoniem blijven maar hebben vandaag in de Twentsche Courant Tubantia hun plannen met de panden onthuld.
De achterneven willen het badhuis slopen en de school inrichten als bedrijfsverzamelgebouw. Op de plek van het badhuis komt een parkeerplaats. Tegen de sloop van het badhuis hebben erfgoedverenigingen Heemschut en het Cuypersgenootschap een rechtszaak aangespannen. Ze willen dat de gebouwen hun monumentenstatus behouden. Vrijdag doet de rechter uitspraak.
De twee ondernemers wilden niet bij de discussie over het de sloop van het badhuis betrokken raken en besloten daarom hun naam niet bekend te maken. 'We dragen geen verantwoordelijkheid voor de verpaupering van de afgelopen tientallen jaren. We willen geen onderdeel worden van het probleem, maar van de oplossing. We kijken liever naar voren', aldus Martin en Harrie Evers in de krant. Martin Evers is directeur van Bons & Evers Holding in Borne, Harrie Evers is directeur van Normteq in Hengelo.

WOB-procedure

De lokale partij Pro Hengelo deed vorige maand nog een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur om er achter te komen wie de projectontwikkelaars waren. Op die manier wilde de partij er ook achter komen wat de precieze plannen waren met het badhuis en de school.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.