nieuws

Koninklijke onderscheiding Anne Flierman UT Enschede

Dr. Anne Flierman is tijdens zijn afscheid bij de Universiteit Twente koninklijk onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje Nassau.
Flierman was sinds 1 augustus 2005 voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente. Onder zijn leiding profileerde de UT zich als (inter)nationale topuniversiteit. Ook was hij één van de initiatiefnemers van de Innovatiesprong Twente, een ontmoeting tussen kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven.

Overhandiging door Ank Bijleveld

Commissaris van de Koningin, Ank Bijleveld zei bij het overhandigen van de onderscheiding: "De universiteit ligt stevig ingebed in een prachtig en sterk netwerk van kennisinstellingen, overheden, onderwijs en bedrijfsleven. Vooral dat laatste is voor een groot gedeelte zijn persoonlijke verdienste."
Per 1 mei start Flierman als voorzitter van de NVAO, de onafhankelijke accreditatieorganisatie voor het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. Flierman was voor deze functie gevraagd door minister Bussmaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.