nieuws

VVD Deventer: 'Enschede, blijf van ondernemers af'

Centrum Enschede
Centrum Enschede
In Deventer is ophef ontstaan over een brief waarmee ondernemers uit Deventer worden overgehaald naar Enschede te verhuizen. De brief is mede-ondertekend door de Enschedese wethouder Van Hees.Â
De VVD in Deventer wil van wethouder Hartogh Heys van Deventer weten wat er aan de hand is. Gemeenteraadslid Rosenkamp is hoogst verbaasd over de gang van zaken. Hij vindt het ongepast dat de handtekening van wethouder Van Hees onder de brief staat.

Afblijven van ondernemers

Rosenkamp: "Enschede moet van onze ondernemers afblijven. Het is bovendien geen taak van de wethouder om zich met dit soort commerciële zaken bezig te houden. Wij vinden het niet senang dat een wethouder hier actief mee bezig is." Hoewel volgens Rosenkamp nog geen winkelier heeft besloten de overstap naar Enschede te maken, mist de brief zijn uitwerking niet bij de winkeliers.
"Onder de winkeliers die zijn aangeschreven, is onrust ontstaan door de brief", zegt Rosenkamp. "Ondernemers zien die brief inclusief een mooie glossy folder waarin staat wat de gemeente Enschede allemaal kan doen voor ondernemers. Diezelfde ondernemers willen nu natuurlijk ook van de gemeente Deventer weten wat zij doet voor hen als ondernemer."

Serious Request als uithangbord

De brief is ondertekend door de gemeente Enschede, de Federatie Centrumondernemers Enschede en de Vereniging Eigenaren Commercieel Vastgoed Binnenstad Enschede. In de brief wordt verwezen naar december vorig jaar, toen Enschede in de schijnwerpers stond vanwege 3FM Serious Request. Ook wordt verwezen naar de parkeergarage onder het centrum 'waarin bezoekers altijd een parkeerplaats vinden.'
Bovendien kunnen volgens de brief  'bezoekers het hele jaar door genieten van talloze evenementen die het centrum een bruisende uitstraling geven.' Onderaan de brief schrijven de inititiatiefnemers aan de ondernemer dat 'het geweldig zou zijn als we u binnenkort ook welkom kunnen heten heten.'

Delegatie op pad in Nederland

De brief vanuit Enschede past in de plannen van de stad om de leegstand in de stad op te lossen door gericht reclame te maken in andere steden in Nederland. Een delegatie van makelaars, gemeentemedewerkers en Enschedese ondernemers heeft verschillende steden bezocht om tot een bestand van zo'n driehonderd interessante winkels te komen.
Kleine winkels, zoals een antiquair, een hoedenwinkel of taartenwinkel, zouden Enschede aantrekkelijker moeten maken. De delegatie bezocht onder meer Groningen, Arnhem, Deventer en Zutphen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.