nieuws

"Enschede wil Deventer winkeliers niet weglokken"

De gemeente Enschede heeft zeker niet de opzet om winkeliers uit Deventer weg te lokken. Winkeliers worden alleen gevraagd om een tweede vestiging in Enschede te beginnen. Dat zegt wethouder Van Hees van Enschede. Ze begrijpt niets van de ontstane commotie en zegt gewoon haar werk te doen: het behartigen van de Enschedese belangen.
Zij reageert op kritiek van de VVD in Deventer. Die is hoogst verbaasd dat een aantal winkeliers een brief heeft gehad waarin de binnenstad van Enschede en alle faciliteiten worden aangeprezen. In de brief staat: 'Het zou geweldig zijn als we u binnenkort ook welkom kunnen heten.'
De brief komt van de centrumondernemers, de gemeente en de vastgoedeigenaren, in navolging van Den Bosch. Enschede gaat een stapje verder: enkele dagen na de brief belt Enschede de winkeliers in Deventer of die al een besluit hebben genomen. 

Handtekening wethouder gaat te ver
De VVD in Deventer interpreteert de brief en het telefoontje als een manier van de gemeente Enschede om winkeliers uit Deventer weg te lokken. Dat kan een puur zakelijke actie van de ondernemers zijn, en dan is het nog niet chic, maar dat de handtekening van wethouder Van Hees eronder staat, gaat de VVD te ver.
Daarnaast ontstaat er onrust onder de kleinere zelfstandigen in Deventer die zich na de brieven van Den Bosch en Enschede afvragen wat Deventer voor hen en de leefbaarheid van het centrum doet.

'Stijlloze actie', maar ook twijfel

De verbazing van de VVD wordt gedeeld door een aantal winkeliers. Een winkelier die zich inzet voor de leefbaarheid van de Deventer binnenstad spreekt zelfs van een stuitende stijlloze actie en een laffe daad. Een andere winkelier erkent dat hij aan het twijfelene is gebracht.

De VVD in Deventer wil dat wethouder Heys van Economische Zaken aan de lokale ondernemers duidelijk maakt wat Deventer voor ze doet. Daarnaast moet Heys om tafel met zijn Enschedese collega om haar te laten blijken dat Deventer de aanpak van Enschede niet kies vindt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.