nieuws

Raalte doet aangifte van lekken tegen Misha

Ben Mischa
Ben Mischa
Burgemeester Zoon van Raalte doet aangifte tegen raadslid Misha. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Raalte bevestigd tegenover De Stentor.
Mischa van de fractie 1 voor Allen stelde deze maand in het openbaar schriftelijke vragen over de verontreiniging van grond, die de gemeente Raalte van oud-wethouder Haarman heeft gekocht. In die vragen stond informatie die geheim had moeten blijven.

Buizen verdwenen

Haarman ontkent dat hij bij de verkoop wist van het stortgat op het boerenerf. In het stortgat zijn echter twee buizen gevonden met daarop een productiedatum.
Door die datum is voor de gemeente Raalte duidelijk geworden dat de oud-wethouder wel degelijk van de verontreiniging afwist. De buizen zijn echter met de rest van het afval afgevoerd. Ze zijn wel gefotografeerd en gedocumenteerd. De verontreiniging kost de gemeente veel geld.

Weggooien bewijs was geheim
De Stentor schrijft dat de vragen over het verdwijnen van die buizen gingen. Maar daarvoor gold geheimhouding. Dat is met de vragen geschonden. Burgemeester Zoon kan in een dergelijk geval niks anders doen dan naar de rechter te stappen. 

Raalte bekend met lekken
Raalte had ook zeven jaar geleden te maken met schending van geheimhouding. Er werd toen gelekt over onder meer het ontslag van burgemeester Bolhuis. SP'er Lourenssen is daarvoor in hoger beroep veroordeeld tot een boete van 400 euro. Lourenssen maakt geen deel meer uit van de gemeenteraad van Raalte.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.