nieuws

Ook Zwolle vraagt Enschede uitleg over brief winkeliers

Zwolle wil opheldering over offensief leegstand
Zwolle wil opheldering over offensief leegstand
Na Deventer wil ook Zwolle opheldering van de gemeente Enschede over een brief die naar plaatselijke winkeliers is gestuurd. Wethouder De Heer van Zwolle heeft binnenkort een gesprek met zijn Enschedese collega Van Hees.
Enschede heeft vorige week winkeliers in andere steden waaronder Deventer en Zwolle aangeschreven met het voorstel een zaak in de Enschedese binnenstad te openen. De brief is ondertekend door wethouder Van Hees en wordt begeleid door een glossy brochure over de faciliteiten in de stad.

Geen landjepik, maar nevenvestiging

De brief en de brochure zijn in Deventer in verkeerde aarde gevallen. De lokale VVD vindt dat Enschede onder haar duiven schiet, winkeliers twijfelen of vinden dat Deventer meer voor ze moet doen. Ook in Zwolle ontstaat nu onrust.
Wethouder De Heer vindt het niet chic als Enschede met de brief winkeliers wil laten verhuizen naar de eigen binnenstad. Volgens wethouder Van Hees is geen sprake van landjepik en wil ze de winkeliers bewegen een tweede vestiging in Enschede te beginnen. Dat maken de lezers van de brief er echter niet uit op.

Offensief tegen leegstand

De brief is onderdeel van een offensief dat de gemeente Enschede, winkeliers en vastgoedeigenaren in het centrum van Enschede twee weken geleden zijn gestart. De binnenstad heeft zoals bijna elk stadscentrum te maken met leegstand.
Door in navolging van Den Bosch winkeliers in tal van andere Nederlandse steden aan te schrijven hopen ze nieuwe winkels naar de stad te halen. Het zijn kleine zelfstandigen met winkels die Enschede nog niet of te weinig heeft. Zo zijn een boedhawinkel in Deventer en een dierenspeciaalzaak in Zwolle aangeschreven.  
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.