Partij voor de Dieren doet natuurgrond Daarle cadeau

De Partij voor de Dieren gaat natuur dat nu nog eigendom is van Staatsbosbeheer aankopen en cadeau doen aan nieuwe leden van de partij. Kamerlid Ouwehand heeft vandaag de stukken natuur waar het om gaat, bekeken.

In Daarle was vandaag een bezichtiging van de 128 hectare grond die Staatsbosbeheer in Daarle gedwongen in de verkoop doet. De stukken grond worden via een internetveiling per opbod verkocht om de staatskas te spekken. Ouwehand wilde met eigen ogen zien om welke grond het gaat en welke stukken grond het meest geschikt waren om aan te kopen. De partij wil dat samen met burgers doen om zoveel mogelijk grond te kunnen kopen.

 

De Partij voor de Dieren is tegen de verkoop van de natuur, omdat de partij ervan overtuigd is dat de nieuwe eigenaren van de grond niet in staat zullen zijn om de grond goed te onderhouden. De grond die door de partij wordt gekocht zal worden geschonken aan een bestaande natuurbeheerorganisatie of aan een nog op te richten organisatie die het beheer zal gaan doen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren