nieuws

Buurt camping Twentse Es in Enschede is overlast zat

Twentse Es
Twentse Es
Omwonenden van camping De Twentse Es in Enschede zijn de geluidsoverlast door de camping zat. Voor de laatste keer vragen ze de eigenaren om met Pinksteren rekening te houden met de buurt en dit jaar te zorgen voor goed 'noaberschap'. De eigenaar van de Twentse Es zegt zich niet te herkennen in de klachten.
Bewoners van de Keppelerdijk en omgeving laten in een brief aan de camping weten dat ze de grote groepen jongeren op het tentenveldje zat zijn. De groep zou zeer luidruchtig zijn, tot 4 uur 's morgens keiharde muziek draaien en onder invloed van drank schreeuwen en zingen. Niet alleen zou dat met Pinksteren zijn maar de hele zomer door.

'Avanti is oorzaak overlast'

De campingeigenaar spreekt dat tegen. Volgens hem is sportvereniging Avanti Wilskracht de oorzaak van de geluidsoverslast. Die heeft al enkele jaren achtereen een groot feest met Pinksteren. Avanti geeft dat toe, maar niet dat tot in de late uurtjes harde muziek wordt gedraaid. Dan zou de politie allang hebben opgetreden.
Volgens de buren van de camping gaat het inderdaad niet om de sportvereniging enkele honderden meters verderop. Zij hebben over het maïsveld heen gezien dat het van de camping komt. Zij willen de eigenaar daar wel op aanspreken maar zijn bang voor de gasten, van wie ze represailles verwachten.

Afspraken met de politie

Campingeigenaar Van Tuijl zegt dat er goede afspraken zijn met de buurt. Die kan bij overlast de politie bellen. De politie vindt in haar systeem echter geen enkele aangifte. Daarnaast staat de eigenaar bij de politie te boek als iemand die welwillend is op te treden tegen geluidsoverlast.
Dat wordt beaamd door vaste gasten van de camping. Volgens hen is het in het Pinksterweekend traditioneel luidruchtig, maar keert daarna de rust weer. De eigenaar zou zelfs een aantal jaren zijn eigen caravan op het tentenveldje hebben gezet, zodat hij kon optreden als het nodig bleek.

Slepende kwestie

Het is het woord van de omwonenden tegenover dat van de camping en haar bewoners. De kwestie duurt al zeker zeven jaar en is ook de wijkraad uitgebreid besproken.
Voor de omwonenden is nu echter de maat vol. Zij betrekken de gemeente erbij en vragen om een verzoek tot handhaving als er dit jaar weer veel overlast is. Handhaving zou dan gaan om illegale permanente bewoning, illegale bouwwerken en het gevaar voor de brandveiligheid.

'Meer dan normale aandacht'

De gemeente Enschede zegt bij monde van wethouder Hatenboer dat de kwestie meer dan de normale aandacht heeft. de stadsdeelmanager neemt contact op met de buurt en de politie en de gemeentelijke afdeling handhaving doen wat binnen hun bereik ligt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.