Ommen verkozen tot Wandelgemeente van het jaar 2013

De gemeente Ommen is door wandelkrant Te Voet verkozen tot wandelgemeente 2013.

Ommen nam het op tegen Wassenaar en Midden-Drenthe, maar is volgens de lezers van het blad en de jury de beste wandelgemeente. Tweederde van de lezers stemde op Ommen.

 

Juryrapport

De jury was vooral onder de indruk van de manier waarop wandelpaden er worden onderhouden, van de mooie omgeving en voor het belang dat de gemeente aan wandelaars hecht en daarmee de goede faciliteiten.

 

Er waren ook nadelen. Zo pleegde Staatsbosbeheer op de dag dat de jury er liep onderhoud aan de bossen en waren er zaaggeluiden te horen. Daarnaast blafte er wel eens een hond en is de weg op sommige plekken goed te horen.

 

Reactie wethouder Lagas
Wethouder Lagas van Ommen is trots. De kritiek wuift ze weg met het argument dat de omgeving van Ommen zo mooi is door goed onderhoud. Dat de weg te horen is, is volgens haar inherent aan een klein land als Nederland. "Als mensen een stukje verder lopen, is het alweer stil."

 

Het is voor de derde keer op rij, in de vier jaar dat de verkiezing nu bestaat, dat een Overijsselse gemeente tot Wandelgemeente van het jaar wordt gekozen. Vorig jaar viel de eer te beurt aan Rijssen-Holten, het jaar ervoor aan Tubbergen. De hoofdredacteur van Te Voet hoopt dat volgend jaar de eer eens te beurt valt aan een gemeente in de rest van het land.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren