nieuws

Stramproy Green Steenwijk failliet

De groene energiecentrale Stramproy Green in Steenwijk is failliet verklaard.
De centrale waar houtresten worden verhit tot biokolen was nog in ontwikkeling. Bij de oprichting van de centrale zijn energiebedrijf Rendo een Amerikaanse investeerder, een bank en particuliere investeerders betrokken. 

Curator zoekt investeerders

Meester Quint uit Zwolle is als curator aangewezen om het faillissement af te handelen. Hij zegt dat hij op zoek gaat naar investeerders om de centrale in oprichting een doorstart te kunnen laten maken. Hoeveel kans dat maakt, is nog niet te zeggen. Met de centrale is een aantal dochterbedrijven van Stramproy failliet verklaard. Moederbedrijf Stramproy Investments heeft uitstel van betaling gekregen. Bij de bedrijven werken 26 mensen.
De curator neemt in de afwikkeling van het faillissement de uitkomsten mee van een FIOD-onderzoek naar fraude. Vorig jaar werden een directeur en een voormalig directeur van Rendo aangehouden voor het wegsluizen van miljoenen euro's. Vorig jaar februari woedde een zeer grote brand in de centrale. Of die brand van invloed is geweest op het faillissement, is nog niet duidelijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.