nieuws

Muziekfestival in Balkbrug tegen sluiting Veldzicht

Acties tbs-kliniek Veldzicht
Acties tbs-kliniek Veldzicht
In Balkbrug wordt een speciaal muziekfestival georganiseerd voor de mensen die tbs-kliniek Veldzicht de afgelopen tijd hebben gesteund. Het festival vindt plaats aan het eind van de protestmars tegen de sluiting van de tbs-kliniek in het dorp.
Op 15 mei organiseert het dorp een protestmars tegen de sluiting van Veldzicht. Staatssecretaris Teeven wil miljoenen bezuinigen op gevangenissen en tbs-klinieken, waardoor Veldzicht, maar ook gevangenis De Karelskamp in Almelo en tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken dicht moeten.
De protestmars start om 18.30 uur op het parkeerterrein van discotheek Takens. Vanuit daar wordt er richting Veldzicht gelopen. De verschillende verenigingen in het dorp worden opgeroepen om mee te lopen in hun eigen tenue.

33.000 mensen tekenen petitie

Met het festival wil de organisatie iedereen bedanken voor het tekenen van de petitie steunveldzicht.nl. Al 33.000 mensen hebben de petitie getekend. Verschillende artiesten waaronder Anja Dalhuizen, rapper DAB en the Heinoos treden die avond op. Het festival vindt plaats op het parkeerterrein van Veldzicht en is voor iedereen toegankelijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.