nieuws

'Meer activiteiten in Hangar 11 Luchthaven Enschede'

Luchthaven Twente
Luchthaven Twente
Eigenaar ADT van het luchthaventerrein in Enschede wil meer activiteiten in Hangar 11. De oude hangar moet meer geld opleveren.
In de grote hangar waar vroeger F16's werden onderhouden, mogen nu drie evenementen per jaar worden gehouden. Het ADT wil de hangar meer rendabel maken en dat aantal uitbreiden. ADT heeft daarvoor de gemeente om toestemming gevraagd.

Bestemmingsplan luchthaven nog niet klaar

Burgemeester en wethouders van Enschede stemmen in met de uitbreiding op voorwaarde dat het om kleinschalige evenementen gaat. Met die beslissing loopt het college vooruit op het bestemmingsplan voor de invulling van de vroegere basis. Die is nog niet klaar. De uitbreiding van de activiteiten past daar echter wel goed in, omdat de hangar ook in het bestemmingsplan is bedoeld voor beurzen, besloten bijeenkomsten en sportevenementen.
De Dorpsraad Lonneker is het niet eens met de nieuwe invulling. Ze verwacht dat het veel geluids- en verkeersoverlast met zich meebrengt. Bovendien ligt de hangar op de flanken van de Lonnekerberg; de activiteiten zou de natuur verstoren. Burgemeester en wethouders zien echter geen aanleiding om te uitbreiding te weigeren. Het plan voldoet aan de eisen en er zijn extra voorwaarden opgesteld om de overlast te beperken. De gemeenteraad moet er nog mee instemmen en praat er volgende week over.

Volt-Twente tegen activiteiten op de luchthaven

Een tegenstander van de activiteiten op de luchthaven is de Verenging Omwonenden Luchthaven Twente Volt-Twente. De Raad van State buigt zich nog over een zaak die Volt-Twente heeft aangespannen naar aanleiding van evenementen in Hangar 11 en het gehele terrein.
Burgemeester Den Oudsten gaat binnen afzienbare tijd een gesprek aan met de voorzitter van Volt-Twente. Het is zeker niet de bedoeling van Den Oudsten om voorzitter Graas van mening te doen veranderen: 'iedereen moet de mogelijkheid hebben te protesteren als ze iets niet welgevallen.' Wel vindt hij het nuttig om een goede verhouding te hebben, zodat de dialoog blijft bestaan. Dat gesprek zou volgens hem ook hebben plaatsgevonden als er geen besluit over Hangar 11 genomen zou moeten worden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.