Nieuws

Overijssel loopt achter met hardlopen

Overijssel loopt achter met hardlopen
Overijssel loopt achter met hardlopen
Nederland heeft dit voorjaar massaal de hardloopschoenen weer gevonden, maar het lijkt erop dat Overijssel letterlijk achterloopt. De hardlooptrend of hype, zo je wilt, lijkt aan de provincie voorbij te gaan. Dit blijkt uit cijfers van de Atletiekunie.
Elk jaar weer doen in heel het land duizenden Nederlanders de beginnerscursus van de Atletiekunie, waarbij onder begeleiding gestart wordt met hardlopen.

60 georganiseerde wedstrijden in Overijssel

De animo voor deze 'Start to Run' cursussen was in Overijssel wel erg beperkt: slechts 202 deelnemers in de hele provincie. In Friesland, Limburg en Noord-Holland was dat bijvoorbeeld meer dan het dubbele.
Ook wat betreft het aantal hardloopevenementen is het behelpen hier. De hardloopkalender telt komend jaar 60 geregistreerde wedstrijden in Overijssel. Daarmee steekt de provincie wel erg schraal af bij bijvoorbeeld de 236 hardloopwedstrijden in Noord-Holland.

Slechte cijfers in gezondheidsenquête

Het is de vraag of er een verband is, maar Overijssel scoorde onlangs ook nog behoorlijk slecht in de landelijke gezondheidsenquête waar het aankwam op overgewicht. Ook al gaf een meerderheid van de Overijsselaars aan genoeg te bewegen, overgewicht is in de provincie een groter probleem dan in de rest van het land.
Maar misschien is Overijssel aan zijn inhaalrace begonnen. Google denkt in ieder geval van wel: in de provincie wordt de laatste maanden op internet beduidend vaker gezocht naar informatie over hardlopen dan in de rest van het land.
Bron: Atletiekunie. Door: Jody Ummels.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.