Betaald voetbal

Heracles gehavend naar Utrecht

Ben Rienstra
Ben Rienstra
Heracles Almelo reist zondag met een gehavende selectie af naar Utrecht voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.
De Almeloërs kunnen niet beschikken over Mike te Wierik en Thomas Bruns, die zijn geschorst. Christian Dorda ontbreekt vanwege een hamstringblessure. Verder is het nog zeer twijfelachtig of Ben Rienstra (rugblessure), Jeroen Veldmate (enkelblessure) en Ninos Gouriye (bovenbeenblessure) inzetbaar zijn.
Middenvelder Lerin Duarte is wel weer fit genoeg om in de basis te beginnen. Mogelijk kiest Bosz - met het oog op volgend seizoen - in de punt van de aanval voor Jaroslav Navratil. De trainer is erg te spreken over de ontwikkeling van de Tsjechische aanvaller, die in de laatste vier wedstrijden van Jong Heracles Almelo telkens trefzeker was.
Hoewel Heracles de play-offs om Europees voetbal niet meer kan halen, vindt trainer Peter Bosz niet dat het een wedstrijd 'om des keizers baard' is voor zijn ploeg: "Dat vind ik grote onzin. We kunnen nog negende worden, maar ook veertiende. Dat is een enorm verschil. De veertiende plek zou teleurstellend zijn en met de negende plek kunnen we het seizoen toch nog mooi afsluiten met een plaats in het linkerrijtje."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.