Nieuws

Blaashal Twentebad Hengelo met mes vernield

Eén of meerdere onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de zogeheten blaashal van het Twentebad in Hengelo vernield. De opblaasbare hal wordt van september tot mei over het buitenbad gezet, waardoor het bad ook in de herst, winter en lente gebruikt kan worden.
Badmanager Melisie zegt dat het doek van de hal op meerdere plekken met een mes is bewerkt. De vernieling werd 's nachts al ontdekt, omdat er automatisch alarm wordt gegeven als de luchtdruk in de hal daalt. Melisie kan niet zeggen hoe groot de schadepost is.
Onduidelijk is of het doek van de hal nog gerepareerd kan worden of dat er een nieuw doek moet komen. De gemeente heeft in 2008 zo'n half miljoen euro voor de volledige hal en alle apparatuur uitgetrokken. Als het doek geheel vervangen moet worden, dan zal dat naar schatting tussen de 100.000 en 150.000 euro gaan kosten.
De hal zou zaterdag sowieso afgebroken worden, omdat het zomerseizoen is begonnen. Zwemmers ondervinden hierdoor geen hinder van de vernieling. De politie is op de hoogte gesteld en agenten hebben 's nachts al een bezoek aan het bad gebracht. Melisie sluit een geplande actie niet uit, mede omdat iemand bewust over een hoog hek moet klimmen om bij de hal te komen.
Mede door het aanbrengen van de opblaasbare overkapping, is het Twentebad één van de weinige openlucht-baden in de regio met relatief veel bezoekers. Vorig jaar trok het Hengelose bad 400.000 bezoekers, een toename van 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.