Betaald voetbal

Go Ahead Eagles verslaat FC Dordrecht

Go Ahead Eagles heeft de tweede ronde van de play-offs bereikt. De Deventer ploeg rekende in eigen huis af met FC Dordrecht, 3-0. Het eerste duel in Dordrecht was in 3-3 geëindigd.
Bij Go Ahead Eagles ontbrak de geschorste Bart Vriends. Hij werd vervangen door Freek Heerkens. In een matige eerste helft waren er nauwelijks kansen te noteren. Lars Veldwijk had de grootste kans namens FC Dordrecht en aan de andere kant was Quincy Promes gevaarlijk na een goede pass van Jarchinio Antonia, maar Promes was te nonchalant in de afronding.
In de tweede helft gooide Go Ahead Eagles de schroom meer van zich af. Veldwijk was nog wel dicht bij de 0-1, maar ook Xander Houtkoop kreeg een grote kans. Een kwartier voor tijd kwam Go Ahead Eagles op voorsprong. Promes werd gevloerd in het strafschopgebied en de middenvelder benutte zelfde de toegekende penalty. De ban was gebroken en Go Ahead Eagles liep eenvoudig verder uit.
Invaller Cas Peters tekende voor de 2-0, maar het slotakkoord was opnieuw voor Promes. Hij schoot op prachtige wijze de 3-0 tegen de touwen. In de tweede ronde neemt Go Ahead Eagles het op tegen eredivisionist VVV-Venlo.

Go Ahead Eagles - FC Dordrecht 3-0 (0-0)

1-0 Promes (76/pen)
2-0 Peters (85)
3-0 Promes (86)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Lima en Alisic (FC Dordrecht)
GA Eagles: Marsman, Karami (Kromkamp/77), Heerkens, Van der Linden, Schenk, Promes, Overgoor, Turuc, Antonia (Peters/70), Kolder, Houtkoop (Kaak/90).
FC Dordrecht: Hahn, Gielisse, Lima, Amevor, Peersman (Kousemaker/78), Fortes (Kastaneer/78), Post, Alisic, Rijsdijk, Veldwijk, Idabdelhay.
Foto: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.