Betaald voetbal

PEC Zwolle neemt afscheid van Slot, Stam en Langeler

Met een 4-2 overwinning op ADO Den Haag heeft PEC Zwolle zondag waardig afscheid genomen van aanvoerder Arne Slot en trainers Art Langeler en Jaap Stam.
Vorig weekend wisten de Zwollenaren zich definitief te handhaven in de Eredivise. Na de winst van zondag, sluit de promovendus het seizoen af met een elfde plaats. De drie clubiconen konden daardoor met een tevreden gevoel afscheid nemen.
De drie blijven werkzaam in het voetbal, alleen op een andere manier. Trainer Art Langeler gaat volgend seizoen aan de slag als hoofd jeugdopleiding bij PSV. Hij was sinds 2008 werkzaam in Zwolle. Na een aantal jaren als hoofdtrainer gewerkt te hebben, besloot hij toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.
Ook assistent-trainer Jaap Stam zwaait af. Naast de jaren als trainer was Stam vroeger ook als voetballer actief in Zwolle. Hij gaat komend seizoen bij Ajax aan de slag.
Aanvoerder Arne Slot werd twee keer kampioen met Zwolle. In totaal speelde de middenvelder meer dan 250 wedstrijden voor de ploeg. Hij zal niet volledig uit beeld verdwijnen, Slot blijft bij de club werken als jeugdtrainer.
Zondag namen verder ook Frank Olijve, Arsenio Valpoort, Norichio Nieveld en Christiaan Cicek afscheid.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.