Nieuws

ROVA: Staphorst scheidt meeste afval

Staphorst scheidt meeste afval
Staphorst scheidt meeste afval
Staphorst is de gemeente waar het meeste afval wordt gescheiden. Dat blijkt uit de monitor van afvalbedrijf ROVA. Die legde de cijfers van de 20 gemeenten in haar werkgebied naast elkaar.
Driekwart van het afval in Staphorst kan hergebruikt worden omdat het gescheiden wordt aangeleverd. Vorig jaar was dat in Staphorst nog iets meer dan de helft. Het restafval is teruggebracht van 141 kilo in 2011 naar 103 kilo in 2012.
ROVA schrijft de toename toe aan een campagne voor het scheiden van afval, die vorig jaar is gestart. Waarom die campagne in Staphorst beter aanslaat dan in andere gemeenten, is onbekend.
Met het hergebruik van 74% van het afval voldoet Staphorst nu al aan het doel dat het rijk landelijk voor 2015 heeft gesteld. Het gaat nog niet op alle vlakken goed is Staphorst. Aandachtspunt is de inzameling van textiel. Hierin blijft Staphorst met drie kilo per inwoner achter ten opzicht van het landelijk gemiddelde van vijf kilo per inwoner. Of inwoners van Staphorst minder kleding weggooien of minder scheiden is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.