Nieuws

Twence Hengelo na storing in juni op volle sterkte

Twence in juni weer op sterkte
Twence in juni weer op sterkte
De derde afvallijn van afvalverwerker Twence in Hengelo blijft nog tot volgende maand deels buiten bedrijf.
Dat schrijft Twence in haar jaarverslag 2012. De nieuwste afvallijn werd eind vorig jaar stopgezet voor onderhoud. Bij het opstarten van de turbine trad er een ernstige storing op.

Wachten is op nieuw onderdeel

Omdat de turbine gerepareerd moet worden, kan de elektriciteitsproductie pas volgende maand weer opgestart worden. Dan heeft de productie van de elektriciteit op de lijn vijf maanden stilgelegen. 
Door de storing is er door de reguliere elektriciteitscentrale vorig jaar minder elektriciteit geproduceerd, 269 gigawattuur, tegen 319 in het jaar ervoor. Omdat de lijn nu nog deels stilligt, moeten de verwachtingen ook voor dit jaar bijgesteld worden. Hoeveel de storing Twence kost, is nog onduidelijk. Volgens woordvoerder Horsthuis blijft het omzetverlies binnen de perken. Het bedrijf is verzekerd voor dergelijke tegenvallers, maar heeft wel een eigen risico. 

Wel stoom en warm water

Volgens Twence is het energieverlies beperkt gebleven omdat vanuit de derde lijn wel stoom voor AkzoNobel en warmte aan de stadsverwarming van Enschede kon worden geleverd. Voor de biomassacentrale was het een goed jaar. Er is een derde meer aan stroom geproduceerd uit organisch materiaal.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.