Nieuws

Topsporthal Almelo blijft open

De politiek in Almelo ziet vooralsnog niets in sluiting en eventuele verkoop van de topsporthal in de stad. Burgemeester en wethouders moeten onderzoeken hoe er op een andere manier op de accommodatie bezuinigd kan worden.
Ridicuul en te gek voor woorden. Zo wordt een eventuele sluiting en verkoop van de topsporthal IISPA in Almelo door lokale politici genoemd. De hal, die 18 miljoen euro kostte, staat er pas twee jaar. Sluiting en verkoop van de hal is één van de maatregelen die het college van burgemeester en wethouder aandraagt om in totaal 1 miljoen euro op de sportsubsidies te bezuinigen. 'Maar het mag nooit tot sluiting van accommodaties leiden', stelt fractievoorzitter Hümmels van Leefbaar Almelo.
De gemeenteraad van Almelo behandelde dinsdagavond de bezuinigingsvoorstellen van het college, maar kwam nauwelijks tot een inhoudelijke behandeling. Een meerderheid van de raad vindt dat wethouder Van Marle eerst moet onderzoeken welke rol het Sportbedrijf Almelo kan spelen bij een bezuiniging zonder dat dit tot rigoureuze maatregelen leidt. Ook staat de raad open voor inmenging van een ander sportbedrijf. Sportbedrijf Apeldoorn werd daarbij concreet genoemd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.