Nieuws

Werkstraffen geëist voor jacht op zwijnen De Lutte

Illegale jacht op wilde zwijnen
Illegale jacht op wilde zwijnen
Voor de rechtbank in Almelo zijn werkstraffen van 120 en 80 uur geëist tegen twee jagers uit De Lutte. De twee zouden in 2009 in het buitengebied van De Lutte twee wilde zwijnen geschoten hebben terwijl ze daar geen toestemming voor hadden.
De mannen werden eind 2009 aangehouden na een melding dat er in het donker schoten waren gehoord. Agenten die naar de plek van de schoten gingen troffen de twee jagers aan op een akker. Op de akker lag ook een doodgeschoten wild zwijn. Een ander wild zwijn lag bij een van de mannen thuis. Volgens de officier van justitie hadden de jagers geen vergunning of toestemming om de zwijnen te schieten en waren ze dus aan het stropen.

"Jager probeerde aanrijding te voorkomen"

De twee mannen zeggen dat ze op weg waren naar Duitsland om daar te jagen. Onderweg liep een kudde wilde zwijnen vlak voor hun auto en konden ze een aanrijding voorkomen. Omdat er in Twente geen wilde zwijnen mogen rondlopen vanwege mogelijke schade aan gewassen wilden ze de zwijnen afschieten. Volgens een van de twee mannen die de dieren neerschoot had hij toestemming om aan wildbeheer te doen.
Tegen de echtgenote van de schutter is een boete van 500 euro geëist. Zij heeft volgens de officier van justitie een jachtdocument vervalst. Uitspraak over twee weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.