Uitspraak natuurveiling Daarle volgende week

De rechter doet volgende week uitspraak in de zaak die natuurorganisatie Das&Boom heeft aangespannen over de veiling van natuur rond Daarle. Woensdagochtend was in Den Haag de inhoudelijke behandeling van het kort geding tussen Das&Boom en de verkopers Staatsbosbeheer en de Staat der Nederlanden.

De rechter deed niet meteen uitspraak. De veiling eindigt morgen, maar dat is volgens een woordvoerder van Das&Boom geen probleem. Op 24 mei tekenen de nieuwe eigenaren van de stukjes natuur de officiële papieren. De uitspraak van de rechter is op 22 mei, ruim voor die tijd.

 

Das&Boom wil dat de rechter de grondverkoop als onrechtmatig bestempelt. Ook moet de rechter het ministerie van Economische Zaken opdragen de voorgenomen verkoop te verbieden. Staatsbosbeheer kreeg van het vorige kabinet de opdracht om 100 miljoen euro bij te dragen aan de staatskas.

 

De organisatie wil dat geld onder meer vrijmaken door natuurpercelen zoals wegbermen, weilandjes, vennetjes en bosschages te verkopen aan particulieren. De eerste veiling zou ongeveer 150 hectare natuurgrond rond Daarle omvatten, maar na een storm van protest is al besloten die verkoop in te krimpen tot 16 percelen.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren