Nieuws

Eis 8 jaar cel voor mislukte liquidatie Hengelo

Rechtspraak
Rechtspraak
Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen van acht jaar geëist tegen twee mannen uit Almelo, wegens een mislukte poging om een man in Hengelo te liquideren. De twee mannen vuurden volgens de officier van justitie in mei vorig jaar twaalf schoten af op de auto van het slachtoffer, met maar één doel: de man te doden. Omdat de beide verdachte schutters waarschijnlijk dronken waren, vielen er geen doden of gewonden.
Naar de achtergrond van de schietpartij kan alleen geraden worden. Beide verdachten ontkennen betrokken te zijn bij de schietpartij en ook de man die zegt beschoten te zijn, is vaag in zijn verklaringen. Duidelijk is dat er twaalf keer is geschoten, op de plaats delict zijn twaalf hulzen gevonden die uit twee vuurwapens afkomstig zijn. Ook werden enige kogels teruggevonden, een kogel zat in het kozijn van een woning.
Volgens de officier van justitie hadden een van de mannen en het slachtoffer eerder op de avond ruzie in een horecagelegenheid. Die ruzie ging over drugs, aldus de officier van justitie. Een van de verdachten heeft ook toegegeven dat hij ruzie had, maar ontkent dat de ruzie ging om drugs. Hij zegt dat hij een probleem heeft met het slachtoffer over lasapparaten en stelt dat hij een klap uitdeelde toen het slachtoffer hem een hoerenzoon noemde. De man zegt dat hij niet de schutter is, maar dat hij heeft moeten rennen voor zijn leven toen het slachtoffer met vrienden kwam en hem onder vuur nam. Dat verhaal wordt volgens justitie tegengesproken door aangetroffen sporen.
De advocaten van beide verdachten zeggen dat er geen enkel bewijs om tot een veroordeling te komen. Volgens de advocaten heeft de politie nauwelijks onderzoek gedaan. Ook wordt een derde mogelijke verdachte niet vervolgd en zijn de mannen na vijftig dagen voorarrest vrijgelaten zonder dat het Openbaar Ministerie daar bezwaar tegen maakte. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.