Persberichten

Knotsgekke Kampioenschappen terug bij TV Oost

Op zaterdag 18 mei is bij TV Oost de eerste van vier nieuwe afleveringen te zien van Knotsgekke Kampioenschappen.
De Knotsgekke Kampioenschappen is een programmaserie over ‘onzinnige’ wedstrijden die tijdens de zomermaanden worden georganiseerd in Overijssel.
Deze vrolijke en ongedwongen evenementen vinden vaak plaats tijdens dorpsfeesten en zomerfeesten. De nieuwe serie van Knotsgekke Kampioenschappen gaat van start met een verslag van het Sukerbietenwerpen in Lemelerveld en de Twentse Wipe-out in Harbrinkhoek. In de daaropvolgende afleveringen zijn reportages te zien van de Afvalrace in Rouveen, de Autopedrace in Marle en de Zitmaaierrace in Notter/Zuna.
Het Sukerbietenwerpen is onderdeel van het vijfdaagse zomerfeest dat elk jaar in augustus wordt georganiseerd in Lemelerveld. Moesten de deelnemers eerder, voordat ze de biet mogen werpen, al eens het parcours rijden op een ezel en achterstevoren op een kameel, deze keer gaan ze de race aan op een struisvogel. Wie de biet het verst gooit heeft gewonnen. De Twentse Wipe-out, die is geïnspireerd op het populaire internationale tv-programma WipeOut, vindt jaarlijks plaats op het festivalterrein Kampkuiper in Harbrinkhoek. Teams bestaande uit zowel jonge als oudere deelnemers gaan de strijd met elkaar aan op een parcours van maar liefst 150 meter aan ‘waanzinnige’ hindernissen.
Knotsgekke Kampioenschappen is van 18 mei t/m 8 juni elke zaterdag bij TV Oost te zien vanaf 16.20 uur, met daarna elk uur een herhaling. Er zijn ook herhalingen op zondag om 11.00 en 12.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.