Nieuws

'Onderhandelingen Luchthaven Twente bijna afgerond'

Handtekening bijna gezet
Handtekening bijna gezet
De onderhandelingen over de exploitatie van Luchthaven Twente zijn voor een groot deel afgerond. Projectbegeleider ADT verwacht dat op zeer korte termijn, waarschijnlijk nog deze maand, de handtekening gezet wordt onder de concessieovereenkomst met exploitant Reggeborgh en operator Aviapartner.
Dat laat ADT weten in een brief aan de aandeelhouder; de gemeente Enschede en de provincie Overijssel. Daarin staat ook dat het consortium van Reggeborgh en Aviapartner na toetsing voldoet aan de gestelde eisen voor de exploitatie.
ADT en Reggeborgh moeten nog op enkele punten overeenstemming bereiken voordat de concessieovereenkomst getekend kan worden. Zo is nog onduidelijk of de Luchthaven Twente moet gaan betalen voor de luchtverkeersleiding of dat dit gratis blijft. ADT wacht op een antwoord daarover van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarnaast is de financiering door Reggeborgh nog niet rond. Hoewel dat voor het tekenen van de concessieovereenkomst niet noodzakelijk is, wil Reggeborgh daar wel duidelijkheid over hebben.
Eigenaar ADT van het luchthaventerrein heeft begin dit jaar toegezegd aan het gemeentebestuur van Enschede en de provincie Overijssel dat de concessieovereenkomst eind maart getekend zou worden. Dat dit twee maanden later wordt, is volgens ADT het gevolg van de cemplexiteit van de concessieovereenkomst. Het gaat om een unieke aanbesteding van een nieuwe luchthaven, voor 49 jaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.