Nieuws

Topsport Twente houdt op te bestaan

Sport
Sport
Topsport Twente houdt per 1 juli op te bestaan. De organisatie heeft geen geld meer om topsporters in Twente te ondersteunen. Daarom trekt het bestuur van de organisatie de stekker eruit.
Twentse talenten worden vanaf 1 juli niet meer ondersteund. Dan gaat het om advisering en verwijzing op medisch gebied, ondersteuning door een sportpsycholoog, regelen van vervoersmogelijkheden en studie- en studiekeuzebegeleiding.
De toekomst van Topsport Twente was onzeker geworden nadat NOC-NSF besloot de geldkraan dicht te draaien. NOC-NSF was één van de belangrijkste financiers van Topsport Twente. Het bestuur van de organisatie had de twee vaste medewerkers ontslagen om geld te besparen. Daarnaast was de hoop gevestigd op de Twentse gemeentes. De Regio Twente zouden het belang van het stimuleren van topsporttalent in Twente moeten onderkennen en met geld over de brug komen. Maar dat gaat niet gebeuren, is inmiddels duidelijk geworden. Topsport Twente kan per 1 juli de financiële verplichtingen niet meer nakomen.

Teleurgesteld in Regio Twente

Tot die tijd zal Topsport Twente zo goed mogelijk de verplichtingen ten opzichte van de topsporttalenten proberen na te komen. Het bestuur is teleurgesteld in de houding van Regio Twente. In een brief aan de gemeenten stelt voorzitter Frans Willeme dat 'wij er kennelijk niet in geslaagd zijn duidelijk te maken dat topsportontwikkeling, breedtesport, regiobranding, topsportevenementen en economische spin-off vingers zijn aan dezelfde hand zijn die elkaar hard nodig hebben.'
Nu het besluit is gevallen om Topsport Twente op te doeken, zal het volgens Willeme niet makkelijk worden om in de toekomst een herstart te maken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.