Nieuws

MST Enschede doet plofkip in de ban

MST Enschede doet plofkip in de ban
MST Enschede doet plofkip in de ban
Het Medisch Spectrum Twente heeft de plofkip in de ban gedaan en is overgestapt op de Beter Leven-kip. Het HagaZiekenhuis in Den Haag en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft zijn ook overgestapt op de Beter Leven-kip met één ster; diverse ziekenhuizen in Amsterdam, Apeldoorn en Nijmegen volgen.
Steeds meer Nederlandse ziekenhuizen schrappen plofkip van het menu. Dat heeft Wakker Dier laten weten. Plofkippen krijgen veel antibiotica toegediend. Door deze dieren te eten, krijgen mensen het ook binnen en zo ontstaan er steeds meer resistente bacteriën. Dat kan een bedreiging opleveren voor de volksgezondheid.

Kenmerken plofkip

Een plofkip is een kip die voor het vlees in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk moet groeien. Zo'n kip wordt in 6 weken tijd 2,2 kilo, een 'normale' kip doet daar ruim 14 weken over. Door deze snelle groei krijgen de dieren allerhande lichamelijke ongemakken. Een grote hoeveelheid antibiotica moet dat onderdrukken. Een kip met één Beter Leven ster krijgt 80 procent minder antibiotica dan een plofkip. Het Westfriesgasthuis in Hoorn gaat zelfs voor de tweesterrenkip.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.