Nieuws

Overijssel wil kritischer kijken naar besteding subsidies

Provincie wil kritischer kijken naar subsidies
Provincie wil kritischer kijken naar subsidies
De provinciale politiek wil dat kritischer wordt gekeken naar de besteding van provinciale subsidies. Hoe precies, dat moet nog verder worden bekeken.
Jaarlijks verstrekt de provincie Overijssel honderden miljoenen euro's aan projecten, instellingen en organisaties. Lang niet altijd is duidelijk of de subsidies het beoogde effect hebben, zo bleek onlangs uit een kritisch rapport van de Rekenkamer Oost-Nederland. Een Provinciale Statencommissie debatteerde woensdagochtend over de conclusies van het rapport.

51,7 miljoen weer boven water

Meest opvallende kritiekpunt in het rapport is de informatieverstrekking van de provincie over subsidies. Zo was volstrekt onduidelijk hoe in 2011 een bedrag van 51,7 miljoen euro besteed is. De provincie heeft inmiddels laten weten dat het bedrag boven water is in de administratie. De politiek nam vandaag genoegen met die mededeling, al had de PVV liever zwart op wit gezien waarvoor het geld is uitgetrokken. De SP blijft zich zorgen maken over de administratie van de provincie. Volgens de partij zou met één druk op de knop duidelijk moeten zijn waaraan subsidiegeld wordt besteed.
Verantwoordelijk gedeputeerde Kok liet vandaag weten dat alle zorgen onterecht zijn. Volgens de accountant van de provincie zijn alle subsidies netjes in de provinciale administratie verwerkt. Wel erkent Kok dat de informatie beter beschikbaar zou moeten zijn en hij liet weten dat de administratie daar inmiddels op is aangepast.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.