Nieuws

Weer minder vacatures in Overijssel

Vacatures
Vacatures
Het aantal openstaande vacatures in Overijssel is afgelopen maand opnieuw gedaald. In heel de provincie daalden de kansen voor werkzoekenden met ruim vier procent.
Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost in het aanbod van verschillende grote -niet-gespecialiseerde- vacaturewebsites. Verreweg de meeste keuze heb je als werkzoekende in en rond Zwolle. De uitkomsten verschillen per website, maar in alle digitale kaartenbakken telt Zwolle meer dan het dubbele aantal vacatures van de overige Overijsselse steden. Maar ook in de provinciehoofdstad nam het aanbod op rij af. Via de website van het UWV vind je er nog de meeste banen, zo'n 290.

Daling van 4,4 procent

De daling in aantal vacatures in Overijssel bedraagt 4,4 procent in een maand tijd. Dat is gelukkig niet zo'n dramatische daling als een maand eerder, toen het nog twee keer zo hard ging.
Overijssel is met de daling overigens geen uitzondering in Nederland. Vandaag maakte het CBS bekend dat de kansen voor werkzoekenden in heel Nederland daalden.

Enschede en Deventer

Alleen in Enschede (lichte stijging) en Deventer (gelijk gebleven) verslechterde de lokale situatie niet, maar echt ruim is de keuze in deze plaatsen ook bepaald niet te noemen.

Gemiddeld aantal vacatures op algemene vacaturewebsites op 15 mei

Enschede: 116 (+1,2%)
Deventer: 130 (+/-0%)
Zwolle: 234 (-4,7%)
Hengelo: 118 (-7,1%)
Almelo: 71 (-7,0%)
Kampen: 23 (-25,3%)
Door: Jody Ummels
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.