nieuws

"Wapenverzamelaar Enschede aangehouden"

Een Enschedese wapen -en munitieverzamelaar is vanmiddag aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Dat zegt zijn broer.
De Explosieven Opruimingsdienst, de politie en de brandweer zijn al de hele dag bezig aan de Boddenkampstraat met een onderzoek naar verboden wapens en munitie in de woning van de verzamelaar. Ook wordt gezocht in een naastgelegen pand aan de Van der Capellenstraat en in een pand aan de Roepenbeltweg in Rossum. Volgens een broer van de aangehouden man kan het onderzoek nog wel een paar dagen duren. De vraag is of de omwonenden vannacht wel in hun eigen huis mogen slapen. Eerder vandaag werd ze gevraagd hun huizen te verlaten.

Lachen om ophef

Volgens een tweet van de politie gaat het om wapens en/of munitie uit de Tweede Wereldoorlog. In de betreffende hoekwoning aan de Boddenkampstraat wonen een vader en zoon, van wie de zoon spullen uit de Tweede Wereldoorlog verzamelt. Het huis aan de Van der Capellenstraat is eigendom van de zoon. Dat huis heeft hij aangekocht om zijn collectie met spullen uit de Tweede Wereldoorlog in onder te brengen. De zoon lacht om alle ophef. Hij zegt dat hij geen verboden spullen in zijn huis heeft. Voor de aanwezige wapens en munitie zou hij vergunningen hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.