Nieuws

Boze brief van Deventer aan Enschede

Wethouder Hartogh Heys
Wethouder Hartogh Heys
Enschede moet onmiddellijk stoppen met het werven van winkeliers in Deventer voor de eigen binnenstad. Dat schrijft wethouder Heys van Deventer volgens De Stentor in een brief op poten aan zijn collega Van Hees in Enschede.
Heys spreekt Van Hees persoonlijk aan op de acquisitie en stelt haar daarmee persoonlijk verantwoordelijk voor de actie. Hij had Van Hees eigenlijk willen bellen maar het is ondanks verschillende pogingen niet geluk om een inhoudelijk gesprek te hebben, waarna Heys heeft besloten de bezwaren in een brief te verwoorden.
Heys was door de politiek in Deventer gevraagd contact op te nemen met Enschede. Met name de VVD vindt dat Enschede probeert de eigen binnenstad te verlevendigen ten koste van de Deventer binnenstad en constateerde onrust onder de winkeliers die twijfelen dat te doen maar zich tegelijkertijd afvragen wat Deventer voor hen doet om ze te houden en de binnenstad aantrekkelijk te houden.
Wethouder Van Hees van Enschede heeft altijd gezegd dat het haar niet te doen was om winkeliers elders weg te lokken, maar om ze te bewegen en tweede vestiging in Enschede te beginnen. Dat is echter niet zo opgevat. Behalve in Deventer viel de acquisitie van Enschede ook slecht in Zwolle en Groningen.
Enschede is niet de enige gemeente die zo te werk gaat. Eerder kregen winkeliers in onder meer Deventer een brief van Den Bosch met het verzoek een winkel in die stad te overwegen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.