Nieuws

Woonwagens Deventer naar huidige bewoners

Deventer verkoopt woonwagens
Deventer verkoopt woonwagens
Huurders van woonwagens in Deventer krijgen de mogelijkheid om hun eigen woonwagen te kopen. Ook krijgen ze de mogelijkheid tot koop of erfpacht van de standplaats.
Het gemeentebestuur van Deventer ziet dit als oplossing voor het beheer en de verhuur van woonwagens en standplaatsen, nu de woningcorporaties deze taak niet over willen nemen. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het idee van het college van B&W.
De gemeente heeft 72 standplaatsen en 24 huurwagens in beheer. Deventer wil het beheer en de verhuur van woonwagens als sinds eind jaren 90 overdragen omdat het geen taken zijn van de gemeente en de kosten wel op de begroting van de gemeente drukken. Pogingen om het beheer over te dragen aan corporaties zoals Den Haag dat graag ziet, mislukten.
Onder de bewoners is draagvlak voor het voorstel. Voor bewoners die financieel niet de mogelijkheid hebben om te kopen wordt gekeken hoe de huur voortgezet kan worden met een nieuwe huurprijs en nieuwe voorwaarden. De nieuwe werkwijze moet voor de gemeente een besparing opleveren van 50.00 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.