Nieuws

Half miljoen geboden voor natuurgrond Daarle

Natuurgrond levert mogelijk 1,50 op per vierkante meter
Natuurgrond levert mogelijk 1,50 op per vierkante meter
Zestien percelen natuurgrond rond Daarle, die via een online veiling werden aangeboden, worden mogelijk verkocht voor een bedrag van 516.000 euro.
Na de sluiting van de omstreden onlineveiling waren er donderdag in totaal zestien hoogste bieders op de stukken grond. Dat liet Jaap Bekker van Troostwijk Vastgoed Verkoop, die de veiling organiseert, donderdagavond weten. Het geboden totaalbedrag komt neer op een gemiddelde van 1,50 euro per vierkante meter. Er kon ook geboden worden op het hele natuurgebied, maar daarvoor was geen belangstelling.

Wie er allemaal geboden hebben is onduidelijk, wel is van tevoren door de Partij voor de Dieren en de stichting Das en Boom gezegd dat zij de natuur wel wilden kopen. Of het ook tot een daadwerkelijke bieding is gekomen, blijft nog onbekend.
Staatsbosbeheer biedt de stukken land aan, om zo te kunnen bezuinigen. In totaal moet Staatsbosbeheer 100 miljoen euro bijdragen aan het wegwerken van de staatsschuld. Overigens moet een rechter nog bepalen of de verkoop door kan gaan, hij doet op 22 mei uitspraak in een zaak die is aangespannen door de stichting Das en Boom. Daarna moet Staatsbosbeheer ook nog bepalen of de percelen 'gegund' worden, zoals dat heet. Bieders horen dan mogelijk op 24 mei of zij een kavel daadwerkelijk hebben verworven.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.