Nieuws

Huizenmarkt in Overijssel iets verslechterd

Huizen te koop
Huizen te koop
Wie zijn huis probeert te verkopen en hoopt op een herstel van de huizenmarkt, moet nog even even geduld hebben: afgelopen maand werden er opnieuw minder huizen verkocht in Overijssel dan in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien nam het aanbod van huizen dat te koop staat toe.
Dat blijkt uit een inventarisatie van het volledige aanbod in de provincie via de woningzoeksite Funda. Weliswaar wordt er in heel het land steeds meer gespeculeerd op een verbetering, de weg die de regionale huizenmarkt volgt, gaat voorlopig nog omlaag.

Verwaarloosbaar in Twente

Of het een lichtpuntje is, zal nog moeten blijken, maar vaststaat wel dat de neergang in Twente afgelopen maand bijna verwaarloosbaar was. In de regio werden de afgelopen maand zo'n 30 huizen minder verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal te-koop-borden in voortuinen en aan de ramen steeg wel, maar met minder dan één procent.
Die nog redelijk gunstige cijfers in Twente zijn toe te schrijven aan Enschede en Almelo en iets minder aan Hengelo. In Enschede was er zelfs sprake van een heel lichte toename van het aantal huizenverkopen. Weliswaar verwaarloosbaar klein (+3), maar linksom of rechtsom blijft het een kleine stijging, terwijl de laatste jaren sterke dalingen de regel zijn geworden.
In Overijssel staan moment ruim 16.000 huizen te koop. Daarmee is de keuze voor huizenkopers in een maand toegenomen met zo'n honderd huizen.

Verschil in aantal verkochte huizen tussen 15 april en 15 mei, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar

Enschede +3
Almelo +/- 0
Kampen -5
Hengelo -16
Deventer -18
Zwolle -94
Twente -32
Heel Overijssel -169
Door: Jody Ummels. Bron: Funda.nl
Door te vergelijken met dezelfde periode vorig jaar ontstaat een eerlijker beeld, doordat seizoensinvloeden worden buitengesloten. Zo worden er bijvoorbeeld elk jaar in december veel meer huizen verkocht dan in andere maanden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.