nieuws

Zeven teams uit Overijssel van start in Roparun

In Hamburg en Parijs zijn vandaag de deelnemers aan de Roparun van start gegaan. Aan de driedaagse sponsorloop naar Rotterdam doen zeven teams uit Overijssel mee. Zij vertrekken uit Hamburg.
De totaalopbrengst van de Roparun zal naar verwachting uitkomen op een bedrag van tussen de vijf en zes miljoen euro, waarvan de Overijsselaars bijna 50.000 euro voor hun rekening nemen. Dat geld is bij elkaar gebracht door de teams De Almeloopers, AV Haaksbergen, uit Zwolle de Delta Runners, Politie IJsselland, en Hogeschool Windesheim, uit Hengelo Viro en uit Rijssen Run 2 Heal. Het geld is bestemd voor zorg aan mensen met kanker.
De lopers zijn even na 13 uur vertrokken uit Hamburg. Tegelijkertijd is een groep lopers in Parijs gestart voor een estafettetocht naar Rotterdam. Roparun is een afkorting van de Rotterdam-Parijsrun. Daar is Hamburg als vertrekpunt aan toegevoegd omdat er teveel lopers meededen.
De lopers vanuit Hamburg worden morgenavond om 18 uur verwacht voor een tussenstop in Almelo. daar is een groot feest en een rustplaats geregeld. Vanuit Almelo gaat het verder naar Rotterdam waar ze maandagmiddag worden verwacht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.