Nieuws

SP wil opheldering over werken met behoud van uitkering

Tjitske Siderius (SP)
Tjitske Siderius (SP)
De SP in Zwolle wil duidelijkheid van de Zwolse wethouder Van As over bijstandsgerechtigden die onbetaald werk moeten doen om hun uitkering te behouden.
Zo stelt de partij dat er bijstandsgerechtigden zijn met een onbetaalde baan die zich meerdere malen per dag moeten melden bij de sociale dienst. De SP stelt dat dat ten koste gaat van de zoektocht naar een betaalde baan. Volgens de partij is het lastig voor bijstandsgerechtigden naast een werkweek van 32 uur minimaal 25 sollicitaties te doen in een tijd waarin er nauwelijks vacatures zijn.
SP-fractievoorzitter Siderius vindt dat er op zich niets mis is met het opdoen van werkervaring vanuit een uitkering. De partij vreest alleen dat de regeling doorschiet. Siderius: "Het mag er niet toe leiden dan duizenden banen geschrapt worden omdat uitkeringsgerechtigden dit werk gedwongen overnemen. Tijdelijk werken met behoud van uitkering moet mensen helpen weer aan het werk te komen en is niet bedoeld om andere mensen, zoals mensen in de groenvoorziening of de thuiszorg, uit hun baan te drukken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.