Nieuws

Onderzoek explosieven Enschede nadert einde

Het onderzoek naar de explosieven in een woning aan de Van der Capellenstraat in Enschede is bijna afgerond. De laatste zware munitie is om twee uur bij Rossum tot ontploffing gebracht.
De politie gaat er vanuit dat er dan geen explosieven meer in de woning liggen. Agenten zijn bezig de hele wapen -en munitieverzameling in beslag te nemen. De verzameling uit de Tweede Wereldoorlog wordt in beslag genomen, omdat de eigenaar zich niet aan de vergunning voor het bezit van munitie en wapens heeft gehouden. De rechter bepaalt uiteindelijk of de eigenaar zijn verzameling terug krijgt. De afgelopen dagen moesten meerdere omwonenden hun huizen verlaten. Alleen de directe buren van de twee huizen waar onderzoek gedaan wordt moesten vandaag ook nog hun huis verlaten.
Twee verdachten, een 53-jarige man uit Enschede en een 52-jarige man uit Rossum, worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek van de afgelopen dagen heeft zich uitgebreid naar Gelderland. Daar wordt op vier adressen gezocht. Gisteren werd daar ook een verdachte opgepakt, een 54-jarige man uit Kerkdriel.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.