'Verdachte hamerincident Almelo heeft eigen waarheid'

De man die in februari een Almelose gemeenteambtenaar met een hamer op het hoofd sloeg, leeft volledig in zijn eigen wereld. Dat bleek vrijdagmiddag tijdens een korte pro formazitting voor de rechtbank in Almelo.

De verdachte, een 41-jarige man uit Almelo, begon de zitting met het ontslaan van zijn advocate. Hij had voorafgaand aan de zitting al geweigerd om haar te spreken. Volgens hem deed ze niets voor hem en werkt ze voor de autoriteiten.

Na doorvragen van de rechtbank gaf de verdachte aan dat hij eventueel wel een andere advocaat wenst. In een brief die de man op de zitting gedeeltelijk voorlas, heeft hij het over instanties die bij hem thuis hebben ingebroken om onder meer foto's aan te passen.

De man werd op last van de rechtbank onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dat rapport is nog niet klaar. Volgens de verdachte klopt er toch niks van. De man vertelde de rechtbank dat hij niet had meegewerkt omdat zijn hersenen in het PBC gestoord werden door signalen. De Almeloër zit op dit moment in voorarrest in een speciale gevangeniskliniek voor psychiatrische patiënten.

De verdachte zou op 6 februari een ambtenaar bij de publieksbalie in het stadhuis met een hamer op het hoofd geslagen hebben. De ambtenaar raakte daarbij gewond en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De aanval veroorzaakte veel commotie bij ambtenaren en bestuurders in heel Nederland. De rechtbank gaat op 5 juli verder met de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren