Nieuws

Partij voor de Dieren biedt op 10 hectare natuur Daarle

Verkoop natuurgebied Daarle
Verkoop natuurgebied Daarle
De Partij voor de Dieren is bij de natuurveiling van Staatsbosbeheer de hoogste bieder op ongeveer 100.000 vierkante meter natuur rondom Daarle. Dat heeft de partij bekend gemaakt.
De meest kwetsbare natuurwaarden zijn volgens de Partij voor de Dieren daarmee beschermd tegen de markt. Natuurliefhebbers – leden en niet-leden – gaven massaal gehoor aan de oproep die de Partij voor de Dieren onlangs deed om met de partij vierkante meters natuur te kopen van Staatsbosbeheer om zo deze natuur te behoeden voor afbraak.
De partij haalde in 2,5 week ruim 250.000 euro op. Voor zover bekend is dit het grootste burgerinitiatief op het gebied van natuuraankoop ooit. Overigens moet een rechter nog bepalen of de verkoop überhaupt mag; een uitspraak hierover volgt op 22 mei. Daarna moet Staatsbosbeheer ook nog bepalen of de percelen 'gegund' worden, zoals dat heet.
Bieders zoals de Partij voor de Dieren horen op 24 mei of zij een kavel daadwerkelijk hebben verworven. Mocht de rechter de verkoop verbieden, dan zal de gunning worden afgeblazen. Staatsbosbeheer biedt de stukken land aan, nadat de organisatie van het vorige kabinet de opdracht had gekregen om 100 miljoen euro bij te dragen aan het wegwerken van de staatsschuld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.