Sport

Landstede Volleybal strikt Dosset en Wiens

Landstede Volleybal heeft zich voor komend seizoen versterkt met Fabian Dossett en Jake Wiens. Beide spelers komen over van Abiant Lycurgus.
Lycurgus bleek afgelopen seizoen de grote rivaal van Landstede. De ploeg uit Groningen verloor na een zinderende finale de strijd om het kampioenschap van de Zwollenaren. Ondanks die nederlaag heeft de pas 22-jarige Dosset al veel titelervaring. Zo werd hij met Dynamo en Rotterdam al eens kampioen van Nederland.

Hoge intensiteit

"Beide mannen spelen met een hoge intensiteit. Wiens heeft een echte Amerikaanse sportmentaliteit en Dossett kan ontzettend fel zijn en goede hoeken maken," aldus manager Edwin van den Broeke.

Held, Heins en Laane verlengen
Eerder deze week verlengde de Zwolse club ook het contract van drie huidige selectiespelers. Tijmen Laane, Willem-Maarten Heins en Stijn Held zullen ook volgend seizoen uitkomen voor de landskampioen. Passer-loper Laane gaat daarmee zijn derde seizoen in bij de club uit Zwolle. Voor diagonaal Heins en spelverdeler Held wordt het na de zomer het tweede seizoen.

CEV Cup

De spelers verzekeren zich hiermee ook van wedstrijden op Europees niveau, want Landstede Volleybal heeft zich deze week officieel ingeschreven voor deelname aan de CEV Cup. De Europese topcompetitie bleek financieel geen haalbare kaart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.