Nieuws

Geen struisvogelrace meer in Lemelerveld

Tijdens het Sukerbietenfeest in Lemelerveld wordt dit jaar geen race met levende struisvogels gehouden.
Vorig jaar moesten deelnemers op de rug van een struisvogel klimmen, een kort parcours afleggen en aan het einde een suikerbiet weggooien. De organisatie vindt het niet voor herhaling vatbaar. Dit is direct na het evenement vorig jaar augustus besloten. De struisvogel leed zichtbaar onder het gewicht van de deelnemers. In een poging het evenwicht te bewaren, trokken enkele berijders veren uit de struisvogel.
RTV Oost zond gisteren tijdens het programma 'Knotsgekke kampioenschappen' beelden uit van dit evenement. Na de uitzending kwamen er klachten binnen van kijkers die vinden dat er sprake is van dierenmishandeling. Ook de organisatie in Lemelerveld heeft na de uitzending "enkele reacties" gekregen. De organisatie zegt dat er een verkeerde inschatting is gemaakt. Voorgaande jaren werden er zonder problemen een kameel en een ezel ingezet. Tijdens de komende edities zullen er helemaal geen dieren meer worden ingezet.   
Maandag wordt er in Ugchelen een vergelijkbare struisvogelrace gehouden. De Partij voor de Dieren heeft aangekondigd daar te protesteren. 
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.