Amateurvoetbal

KHC degradeert uit eerste klasse

KHC is maandag gedegradeerd uit de eerste klasse zaterdag. De ploeg uit Kampen speelde in de halve finale van de nacompetitie met 2-2 gelijk bij Vroomshoopse Boys, maar dat was niet genoeg om de 2-1 nederlaag van zaterdag weg te poetsen.
Vroomshoopse Boys plaatst zich dus voor de finale en maakt nog kans op promotie naar die eerste klasse. De tegenstander in die dubbele eindstrijd is FC Horst, die ploeg schakelde ASC'62 uit Dalfsen uit en daardoor maakt die ploeg geen kans meer op promotie. Dat geldt ook voor Enter Vooruit, door twee nederlagen tegen OWIOS gaat laatstgenoemde naar de finale en blijft Enter Vooruit in de tweede klasse.

De Zweef en Dieze West uitgeschakeld

In het zondagvoetbal kan De Zweef uit Nijverdal promotie ook vergeten. Waar zaterdag in eigen huis al met 1-0 werd verloren van Concordia Wehl en vandaag was die ploeg met liefst 5-2 te sterk. Dieze West maakte het een stuk spannender, maar promoveert ook niet naar de eerste klasse. De ploeg speelde na verlenging met 1-1 gelijk tegen SDOUC en omdat het zaterdag ook 1-1 werd volgden er strafschoppen. SDOUC bleek de betere in die strijd en gaat naar de finale.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.