Persberichten

Zwolse Halve Marathonfestival live bij TV Oost

Zaterdagavond 8 juni vindt de dertiende editie plaats van het Zilveren Kruis Achmea Halve Marathonfestival Zwolle. RTV Oost verzorgt van 19.10 tot 22.00 uur een rechtstreekse radio- en tv-uitzending.
Bij dit grote sportevenement wringen zich meer dan 8000 atleten zich door de Zwolse binnenstad. Voor het live tv-verslag wordt, naast twee motoren met zendercamera’s in het peloton, onder meer gebruik gemaakt van een laagvliegende helikopter voorzien van een gestabiliseerde Wescam-camera die spectaculaire beelden van Zwolle zal leveren. Het tv-verslag wordt herhaald op zondagavond 9 juni vanaf 20.20 uur.

Halve Marathon zit al vol!
De deelnemerslimiet van 4.000 hardlopers voor de Zwolse Halve Marathon van het dertiende Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival is eind april al bereikt. Nooit eerder zat het hoofdonderdeel van de het Zwolse hardloopfestijn zo snel vol. Inschrijven voor de Wavin 4 Engelse Mijlen kan nog wel, via de website halvemarathonzwolle.nl.

Prominente deelnemers

Ook de Nederlandse topatleet Michel Butter staat zaterdag 8 juni aan de start van de dertiende Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon. Butter is al jaren één van de grote talenten in de Nederlandse wegatletiek. De kopman van het atletenteam TDR uit Castricum heeft zich sinds twee jaar volledig toegelegd op de langere wegwedstrijden. Ook Tijs Groen en Marti ten Kate zijn in Zwolle van de partij. Sterke lopers uit de regio zijn Arne Mulder, Erben Wennemars, André Plette, René Poppe en Jacqueline Rustidge.

Wedstrijdinformatie

De Zwolse Halve Marathon start om 20.15 uur op de Koggelaan en gaat via de Van Karnebeek bustunnel naar een parcours van drie ronden in de stad. De finish vindt plaats op de Grote Markt bij Grand Café De Harmonie. Alle informatie over het Zilveren Kruis Achmea Halve Marathonfestival Zwolle is te vinden op halvemarathonzwolle.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.