Nieuws

Dalfsen gaat voor ingrijpende verbouwing Trefkoele

De gemeenteraad van Dalfsen lijkt met een meerderheid van stemmen vóór vernieuwing van de Trefkoele te zijn. Dat bleek donderdagavond tijdens een commissievergadering.
Er wordt al jaren gepraat over vernieuwing van het multifunctionele centrum. Maandag neemt de gemeenteraad er een definitief besluit over maar veel raadsfracties gaven donderdag al aan er positief over te zijn. Het CDA noemt het een "prachtig plan" en ook de Partij van de Arbeid gaf aan in principe positief tegen de plannen aan te kijken. De nieuwe Trefkoele zal acht miljoen euro gaan kosten. Het complex moet onderdak bieden aan sportclubs, de bibliotheek en verschillende andere organisaties. 
Hoewel de gemeenteraad overwegend positief is over de plannen zijn veel raadsleden minder blij met de manier waarop het plan gefinancierd moet worden. De gemeente wil zelf alle kosten voor haar rekening nemen. Dat is volgens veel gemeenteraadsleden tegen eerder gemaakte afspraken in. De Trefkoele zou zelf 25% van de kosten voor haar rekening moeten nemen. Wethouder Evert Goldsteen bestrijdt dit. Hij is van mening dat door ondermeer de symbolische verkoop van de grond aan de gemeente de Trefkoele voldoet aan die eisen.
 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.