Nieuws

Daarle teleurgesteld over verkoop natuur

Natuur mag toch verkocht
Natuur mag toch verkocht
In Daarle is teleurgesteld gereageerd op de beslissing van de kortgedingrechter dat Staatsbosbeheer stukken natuur in het dorp mag verkopen.
"We hadden onze hoop hierop gevestigd", zegt Herman Stevens van natuurorganisatie KNNV Vriezenveen. Daarle is bang dat de verkoop van de 34 hectare grond leidt tot versnippering en verrommeling. Stevens vreest dat de nieuwe eigenaren van de grond de grens zullen opzoeken van wat mag. "In juni evalueert de Tweede Kamer de procedure, daar moeten we ons nu op richten.''

Partij voor de Dieren

Bij de Partij voor de Dieren overheersen boosheid en teleurstelling, net als bij de inwoners van Daarle. Tweede Kamerlid Esther Ouwehand zegt te begrijpen dat de rechter zich baseert op bestaande bestemmingsplannen en op de Flora- en Faunawet. ,,Maar dat is een papieren werkelijkheid, wie gaat die handhaven?'' De Partij voor de Dieren heeft een bod gedaan op 10 hectare natuurgrond rondom Daarle. Andere bieders dan de PvdD zijn nog niet bekend. Vrijdag gaat het veilinghuis de percelen gunnen, maar namen van grondeigenaren worden alleen bekend als deze zelf de openbaarheid zoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.