Nieuws

Schadevergoeding in affaire Jansen Steur blijft uit

35 claims Jansen Steur nog niet afgehandeld
35 claims Jansen Steur nog niet afgehandeld
Zeker 35 ex-patiënten van Jansen Steur wachten nog steeds op compensatie. Deze slachtoffers begrijpen niet waarom verzekeraar Medirisk aansprakelijkheid niet wil erkennen in deze dossiers van de oud-neuroloog van het MST in Enschede.
De commissie Lemstra die de affaire onderzocht, bepleitte drie jaar geleden al dat alle slachtoffers van Jansen Steur ruimhartig zouden moeten worden gecompenseerd. Dat is halverwege 2013 in lang niet alle gevallen gebeurd. De oud-burgemeester van Hengelo heeft nu geen goed beeld om de trage afhandeling te kunnen beoordelen. Wel zegt hij dat het eigenlijk zo niet hoort.
Letselschadespecialist Drost die de belangen behartigt van veel ex-patiënten heeft inmiddels een klacht ingediend bij de verzekeraar. Maandag is daarover overleg. Tot die tijd wil de Hengeloer inhoudelijk niet reageren. Ex-patienten Van Bree uit Hengelo en El Haddad uit Oldenzaal zijn woedend op Medirisk. Ook zijn zij zwaar teleurgesteld in het ziekenhuis MST dat hen- naar eigen zeggen- van het kastje naar de muur stuurt. De vertrokken bestuursvoorzitter Kingma krijgt van hen het verwijt dat hij zich nooit bekommerd heeft om de slachtoffers.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.