nieuws

Dorp Hamingen bij Staphorst niet verkocht

Het dorp Hamingen in de uiterste noordpunt van de gemeente Staphorst is niet verkocht. Het dorp staat in z'n geheel te koop en wordt nu in onderdelen te koop aangeboden.
Eigenaar Non Nobis heeft besloten om op basis van de inschrijvingen en de daarop volgende gesprekken niet te gunnen. Vier panden op de terp stonden samen te koop voor 1.350.000 euro. Tweederde van het gehucht staat in de etalage, doordat Lievegoed Verslavingszorg in 2014 vertrekt. De organisatie is sinds dertig jaar 'op' de terp Hamingen gevestigd.
Een makelaar verzon het verhaal 'Dorp te Koop' als marketingstunt toen hij de opdracht kreeg vier van de zes panden op Hamingen, een terpgehucht bij het Meppelerdiep, te verkopen. Spans is gespecialiseerd in woonboerderijen. Vier van de zes is bijna alles en dus bedacht hij de slogans Dorp te koop en Dorp te Huur.
Dit zorgde voor een ware mediahype. Nog nooit in de 525-jarige geschiedenis van Hamingen was het zo druk. Tientallen journalisten verdrongen elkaar in oktober en november. Gegadigden die wilden huren of kopen, konden zich tot 15 februari inschrijven. Daarna begonnen de gesprekken. Die leverden dus geen koper op. Het was de bedoeling dat deze maand gegund zou worden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.