Nieuws

Vleesverwerker Willy Selten aangehouden

Directeur Willy Selten aangehouden
Directeur Willy Selten aangehouden
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vandaag in Zwolle directeur Willy Selten van het gelijknamige vleesbedrijf uit Oss aangehouden.
Selten wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting omdat het bedrijf paardenvlees als rundvlees zou hebben verkocht. Het Openbaar Ministerie heeft dat desgevraagd gemeld. De vleesverwerker in Oss zou in 2011 en 2012 circa 300.000 kilo paardenvlees uit Nederland, Engeland en Ierland hebben ontvangen. Uit onderzoek zou blijken dat dit paardenvlees als rundvlees is verwerkt. Het bedrijf verkocht volgens de administratie vervolgens alleen rundvlees.
Willy Selten meldde zich vandaag in Zwolle voor een verhoor bij de opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en werd ter plekke aangehouden. Selten ontkent de fraude. Hij erkent dat er in Oss paardenvlees is verwerkt dat met rundervet is gemengd. Dat zou zijn gebeurd in opdracht van een klant. Er zijn nooit stickers met rundvlees op paardenvlees geplakt, heeft Selten bij herhaling gezegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.