Betaald voetbal

'Jong FC Twente naar de Jupiler League'

Jong FC Twente kampioen
Jong FC Twente kampioen
De clubs uit de Jupiler League zijn onder protest akkoord gegaan met de toetreding van beloftenteams. Jong FC Twente, dat vorig jaar kampioen werd, is samen met Jong Ajax de belangrijkste gegadigde om toegevoegd te worden aan de eerste divisie. Ook PSV zou belangstelling hebben.
De club uit Enschede heeft zich al aangemeld bij de KNVB. De voetbalbond heeft de clubs de garantie gegeven dat er geen competitievervalsing gaat plaatsvinden in de Jupiler League van Nederland. Zo werkt FC Twente samen met GA Eagles en heeft Ajax een overeenkomst met Almere City FC.

Geen probleem voor GA Eagles

Het akkoord van de clubs uit de Jupiler League werd min of meer opgelegd door televisiezenders Fox en EredivisieLive. Ook de vrijdagavond lijkt niet langer de vaste speelavond. GA Eagles is op dit moment nog de enige ploeg uit Overijssel in de Jupiler League. De ploeg uit Deventer kan deze week echter nog promotie afdwingen naar de eredivisie. GA Eagles-trainer Erik ten Hag gaf onlangs aan geen problemen te hebben met de toetreding van beloftenteams, mits er goede afspraken worden gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.